Genre Dag Zoek  
 

P.O.D. & Alien Ant Farm

P.O.D. + Alien Ant Farm bundelen de krachten en komen samen naar Alkmaar! Deze combi bezorgt je gegarandeerd een lading energie en een heerlijke trip down memory lane. 

P.O.D.
De Amerikaanse nu-metalband P.O.D. (Payable On Death) is in meerdere genres thuis, maar staat vooral bekend om hun optimistische mix van metal en rap begin '00. Met het album ‘Satellite’ uit 2001 bereikte de band wereldfaam. De tracks ‘Youth of the Nation', 'Boom' en 'Alive' werden grote hits. Eind 2018 verscheen het nieuwe album 'Circles,' een mengelmoes van rap-rock, metal en een vleugje reggae. Uiteraard zijn er hardere tracks te vinden op het album, waaronder ‘Rockin’ With The Best’, ‘Soundboy Killa’ en ‘Panick Attack’. Zonder concessies te doen aan hun kenmerkende sound, is op het nieuwe album duidelijk te horen dat de band heeft gekozen voor een eigentijds geluid. 

Alien Ant Farm
De alternatieve Californische rockband Alien Ant Farm werd in 1995 opgericht en scoorde in 2002 een monster hit met Michael Jackson cover 'Smooth Criminal'. Inmiddels zijn we vijf studioalbums verder waarvan ‘Always and Forever’ uit 2015 de meest recente is. Verwacht hits zoals 'Movies', 'Attitude' en uiteraard wordt het meebrullen met 'Smooth Criminal'.

Special guest voor deze avond: L.A. rockers Dead Girls Academy

Timetable
19:00 Zaal open
19:30 Dead Girls Academy
20:20 Alien Ant Farm
21:40 P.O.D.Vertoningsdata
vr 22 nov 19:45 Details Tickets
 

Stones Sessions

Mick Jagger en Keith Richards zijn al decennia lang mythische figuren in de popmuziek. De muziek van ‘The greatest rock ’n roll band in the world’ gaat terug tot begin jaren zestig en is voor veel muzikanten een enorme inspiratiebron. Hierdoor besloten vijf talentvolle muzikanten (bekend van o.a. Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man) zich op het rijke oeuvre van The Rolling Stones te storten. De livesensatie van Stones Sessions komt gevaarlijk dicht in de buurt van de beruchte shows uit de jaren zeventig waar The Stones bekend om staan.

Stones Sessions is de grote verrassing dit jaar in tribute-land. In een dampende Rock 'n Roll show vol eigenheid, muzikaliteit en doorzettingsvermogen worden hits als ‘Paint it Black’ en ‘Honky Tonk Women’ nieuw leven ingeblazen. The Rolling Stones spelen uiteraard nog, maar met Stones Sessions is het alsof je teruggaat naar de roerige jaren zeventig waarbij de ene na de andere hit de zaal in wordt geslingerd, inclusief zweet, blues, rokende gitaarversterkers, geleid door de pittige rocksound van zanger Jeffrey Hendriks.

Stones Sessions begint dit najaar aan haar tweede clubtour. Na een druk festivalseizoen tourt de band wereldwijd verder langs de ABC-eilanden en acht steden in China. Gelukkig is er ook nog tijd voor een show in onze kleine zaal. V
erwacht een aaneenschakeling van wereldhits verpakt in een psychedelische rockshow waarin iconische gitaarriffs de boventoon voeren.

Timetable
19:45 Zaal open

20:45 Stones Sessions
22:30 DJ Big Jimmy
Vertoningsdata
vr 22 nov 20:45 Details Uitverkocht
 

EPIC

Het is weer tijd voor EPIC! WE ARE BACK met een dikke editie met niemand minder dan CHIVV! Een van de hardste artiesten van de Nederlandse hiphop scène. Kort geleden kwam zijn album '2 borden 1 tafel' uit die erg goed ontvangen werd. Ook staat hij bekend om zijn monster hit 'Ewa Ewa Ewa' in samenwerking met Frenna. 

Plaatjes draait niemand minder dan LUCKY-JONES deze avond, winnaar van onder andere “ BEST FUNX DJ 2019”

Wij zien jullie graag op 22 nov 2019 terug in Podium Victorie om er een groot feest van te maken vol met hitjes en gezelligheid!

Time table:

23:30-00:30 Loochoo
00:30-01:30 Narro en Casey
01:30-02:00 Angosoundz
02:00-02:30 Chivv
02:30-03:00 Zapre
03:00- 04:00 LUCKY-JONES

Leeftijd 16+ (ID verplicht)
Vertoningsdata
vr 22 nov 23:30 Details Tickets
 

Crazy 90's: 2 UNLIMITED

Zaterdag 23 november 2019 is er een nieuwe editie van het populaire 90's spektakel CRAZY 90's in Victorie
Crazy 90's is niet zomaar een 90s-feestje en staat al meer dan tien jaar garant voor een moddervet spektakel met altijd uitbundige partypeeps. Resident en Mastermixer Dvd-j Devious (o.a. bekend van de Radio 10 Powermix) komt met zijn arsenaal aan geremasterde 90s-videoclipclassics de dansvloer op zijn kop zetten en we strikken de échte 90s helden om die gekke 90s-vibe helemaal te doen herleven. Een absolute throwback met die party-feel van toen!

Deze editie is er een exclusief live optreden van de legendarische 90s heroes: 2 UNLIMITED. De meest succesvolle eurodance act, domineerde wereldwijd alle hitlijsten, een ware 90's-hitmachine! Je kent ze vast wel van hits als 'No Limit', 'Twilight Zone', 'Get Ready For This', 'Let The Beat Controle Your Body', 'Jump For Joy' enz., enz. Sinds 2016 treden ze op in de huidige formatie (Anita is vervangen door Kim) en één blik op hun agenda laat zien dat zij continue (wereldwijd) rondtouren met een waanzinne vette show! Ze zijn dan ook nog zelden in Nederland te bewonderen, maaaarrrr Crazy 90s heeft ze weten te strikken voor een exclusieve show in Noord-Holland! 

In de kleine zaal is de beruchte Strictly Happy Hardcore Allnighter met Dj's Ominous & Sequence (Thunderdome/Pandemonium). Hak je eigen de hele avond stuk op de ekte happy hardcore klassiekertjes!

Afgetopt met Crazy Entertainment word dit natuurlijk weer een groot gekkenhuis! Heb je ook zin om kapotlos te gaan op al die geweldige 90s-klappers?! Dan mag je deze editie zé-ker niet missen! Maar wees er snel bij, want Crazy 90s is vaak al vóóraf uitverkocht!

Wees er snel bij, want deze kon nog weleens harder gaan dan een malle gabber op glad ijs! En Crazy 90s is sws vaak al vóóraf uitverkocht!

Line up:
2 UNLIMITED live l DVDJ DEVIOUS l
STRICTLY HAPPY HARDCORE ALLNIGHTER met OMINOUS & SEQUENCE (Thunderdome/Defqon).

Min. leeftijd: 18+ (ID verplicht)

Speciale wensen? Neem dan contact met ons op via: info@crazy90s.nl

Check ook de speciale deals:
Groepsticket voor 4 personen = €82,- 
Groepsticket voor 10 personen = €190,-

Let op: Tijdens onze evenementen worden video en foto-opnames gemaakt ter promotie van onze evenementen. Als bezoeker danwel deelnemer aan onze events, geef je Rejoice Events toestemming om beeldmateriaal (foto+video), waar je mogelijk op staat, te gebruiken voor communicatie-doeleinden. Mocht je hier niet accoord mee zijn, kun je dit aangeven bij onze fotografen op de avond, of achteraf het beeldmateriaal laten verwijderen. Dit kun je melden via het volgende emailadres: info@rejoice-events.nl. Rejoice Events zal dan direct de beelden verwijderen van haar website of social media kanalen.
Vertoningsdata
za 23 nov 21:00 Details Uitverkocht
 

Memphis: 50 Jaar!

De band Memphis bestaat dit jaar 50 jaar en dat laten ze weten ook: Het is een jaar lang één groot feest!

Het eerste jubileumconcert is op zondag 24 november in Victorie! Zoals altijd zal de band haar publiek trakteren op een breed repertoire, uiteenlopend van ‘gouwe ouwe’ uit de jaren ‘60, ’70 en ‘80, tot en met hedendaagse topsongs. Het dak gaat er weer af… Niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst. Memphis is in 1969 ontstaan als coverband van de Rolling Stones en vergaarde daarmee grote populariteit. Zo zeer zelfs dat een tijdje pauze werd ingelast, omdat er steeds vaker chaotische taferelen ontstonden.

Later pakten de bandleden de draad weer op. In 1993 was er een wisseling in de bandsamenstelling en kwamen Remi en Edwin Beukers (voorheen Razor Blade) en Roland Schaafsma (Rotation) de band versterken. Zo ontstond de huidige formatie waarmee de band nog altijd zeer succesvol is. In totaal staat Memphis dus alweer 50 jaar op de planken en de mannen zijn voorlopig nog niet van plan om te stoppen. Het jubileumjaar is slechts een tussenstop…
 


Timetable:
14:00 Deur open
15:00 Aanvang Memphis set 1
16:15 Aanvang Memphis set 2
17:30 Aanvang Memphis set 3


Vertoningsdata
zo 24 nov 15:00 Details Tickets
 

Salsa Café

Dansschool Sizzling Salsa in Podium Victorie

Dansen op vrolijke Caribische muziek

Wil jij ook het zomergevoel het hele jaar rond vasthouden en dansen op sprankelende Caribische muziek zoals Salsa, Merengue en Bachata? Dansschool Sizzling Salsa organiseert heel veel zonnige danscursussen in Alkmaar. Al meer dan 11 jaar geven wij elke woensdagavond Salsa danslessen in Podium Victorie. Na de danslessen is er wekelijks (m.u.v. de grote vakanties) vanaf 21.15 uur de gelegenheid om te komen dansen in het Salsa Café met Dj Marciano en Dj Cesario. Het café is gratis toegankelijk.

Dansschool Sizzling Salsa staat al ruim 14 jaar bekend om haar service bij het regelen voor danspartners voor iedereen en de kwaliteit van haar docenten. Dus… tijd om het eens uit te proberen? Voor meer info over danslessen, feesten en open dagen: www.sizzlingsalsa.nl

T: 06 40308610
E: info@sizzlingsalsa.nl
Vertoningsdata
wo 27 nov 21:15 Details Toegang gratis
wo 4 dec 21:15 Details Toegang gratis
 

Popquiz

2019
De langstlopende maandelijkse popquiz van Nederland (sinds 1998) speel je in Victorie! Deelnemers van 0 tot 100, alwetende professoren of gezelligheidsdieren, iedereen is welkom.

Geluids- en beeldfragmenten, onherkenbaar gemaakte platenhoezen, jeugdfoto's van popsterren, je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt een ronde aan gewijd. Drankjes en iets te knagen haal je aan de bar, er wordt veel gelachen en je kunt nog mooie prijzen winnen ook!

Kleine zaal, aanvang 20:30
Inschrijfgeld: 2,50 per deelnemer.
Inschrijven aan de zaal, vanaf 20:00 uur. Het is mogelijk om individueel of als team mee te doen (maximaal 4 personen).
Vertoningsdata
do 28 nov 20:30 Details Geen webverkoop
do 19 dec 20:30 Details Geen webverkoop
 

The Dire Straits Experience

2019
Voormalig Dire Straits-lid Chris White met zes wereldklasse muzikanten

Het concert in Alkmaar is uitverkocht, voor de show in Haarlem (Patronaat) zijn nog wel kaarten te verkrijgen via deze link

Chris White stond vorig jaar met zijn The Dire Straits Experience al in uitverkocht Carré en gaf twee uitverkochte concerten in het beroemde Olympia theater in Parijs. Nu komt The Dire Straits Experience naar Victorie!

Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld toen de Dire Straits in 1995 haar optredens staakte. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. De roep om songs uit het muzikaal universum dat de Dire Straits naliet, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. ‘The Dire Straits Experience’ geeft gehoor aan die roep.

Dire Straits bandlid Chris White en zes wereldklasse muzikanten brengen de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore. Sultans of swing, Money for nothing, Private investigations, the legend is alive!

De band wordt gevormd door Terence Reis, Andrew Hawkins, Paul Geary, John Maul, Tim Walters and Simon Carter, en weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van de Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog. De nieuwe formatie is sowieso een ijzersterke verzameling muzikaal talent. De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale records en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield. The Dire Straits Experience brengt de muziek van een van de meest creatieve en unieke bands in de rockmuziek opnieuw tot leven.

Dit is een concert met staanplaatsen. 

In de media
“Vanaf de eerste noot die zijn lippen verlaat, vanaf de eerste streel van zijn vingers over de gitaarsnaren, weet je dat hij het onmogelijke doet. Terence Reis brengt de Dire Straits helemaal terug.”
Cultuurselect

“Ondertussen was wel duidelijk dat dit een avond zou worden waarop er met de precisie van een Zwitsers uurwerk, met voelbaar speelplezier, intens en virtuoos gemusiceerd zou worden (…) The Dire Straits Experience staat als een huis.“
RootstimeTimetable
19:45 Zaal open
20:45 The Dire Straits Experience
22:45 DJ Herberg
 
Vertoningsdata
do 28 nov 20:45 Details Tickets
 

Rewind

nov 19
Tijdens deze avond spoelen we terug naar de hits van toen en fast forwarden naar de hits van nu!

Een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden.

Tickets zijn beschikbaar vanaf woensdag 16 oktober 19:00 u!


Leeftijd: 21+
Vertoningsdata
vr 29 nov 23:30 Details Tickets
 

Wouter Hamel

Na een vliegende start in 2007 ging het Wouter Hamel na zijn debuutsingle ‘Breezy’ al snel voor de wind. De eerste twee platen werden platina, er volgden optredens in het buitenland en zelfs het Koningshuis werd fan. 

‘BOYSTOWN’ is de titel van het fonkelnieuwe album van Wouter Hamel, dat begin mei is verschenen. Meer dan een decennium nadat hij met zijn succesalbums 'Hamel' en ‘Nobody’s Tune' zijn muzikale bakens plaatste in het toen onontgonnen gebied waar jazz en pop elkaar ontmoeten, keert hij met dit album terug naar die plek waar z'n muzikale hart ligt. De nostalgische sound van 'BOYSTOWN' vormt een perfecte match met de warme, jazzy stem van Hamel. 

'BOYSTOWN' is een band-project, zonder externe producers/arrangeurs. Hamel en zijn pianist Thierry Castel werkten in afzondering aan de tracks. Ze creëerden een muzikale wereld die zich uitstrekt van vroege Brian Wilson orkestraties tot melancholische Scorsese sferen. Het album gaat over voornemens en verlangens, en de romantische single 'Live It Up' klinkt als de titeltrack van een filmklassieker.

Support:
De support voor Wouter Hamel zal verzorgd worden door Baer Traa! Zijn eerste single 'Stone Cold Woman' werd meteen 5 sterren track bij Gerard Ekdom en weerspiegelt waar de muziek van Baer om draait; strakke grooves, soulvolle songs en een flinke scheut blues. Eerder dit jaar verscheen zijn debuut 'Out Of Thin Air' en hij speelt nu door het hele land met de Popronde. Met zijn rauwe, oprechte performance en bandleden van Janne Schra, Jo Goes Hunting en Ntjam Rosie is dit een act om niet te missen!
 
 


Timetable:
19:30 Deur open
20:00 Support: Baer Traa
21:00 Wouter Hamel

Vertoningsdata
za 30 nov 20:00 Details Tickets
 

Silent Everything - het grote silent disco spektakel!

30 nov
We gaan weer silent! De lekkerste hitjes op 3 kanalen over jouw koptelefoon, all night long. Jij kiest waarop je danst. Vorige editie was uitverkocht, dus wees op tijd met het kopen van je tickets. Nu on sale!


Leeftijd 18+
Vertoningsdata
za 30 nov 22:00 Details Uitverkocht
 

Music United Eindshow

Music United is een collectief van jonge artiesten en muzikanten uit Alkmaar en omstreken. Deelnemers zijn tussen de 16 en 25 jaar en krijgen hulp en advies van ervaren muzikanten en coaches. Binnen deze creatieve broedplaats krijgen jongeren de tijd en ruimte om met elkaar te oefenen, te discussiëren en te experimenteren met muziek. Alles mag! Schrijven, covers maken, eigen nummers produceren, rappen en alles wat daartussen past.

Maandenlang hebben ze hard gewerkt aan nieuwe muziek. Op 1 december vindt de grote eindshow plaats in Podium Victorie.

19:00 deur open
19:45 aanvang

Vertoningsdata
zo 1 dec 19:45 Details Tickets
 

BLØF

Let op! Kaartverkoop start op zaterdag 14 september om 10:00 uur! 

BLØF is een van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de single Liefs uit Londen en scoorden sindsdien talloze hits. Sinds hun oprichting in 1992 bracht de band 12 studio-albums uit en sleepte diverse muziekprijzen en awards in de wacht, waaronder acht Edisons, zes 3FM Awards en de Popprijs. Sinds 2006 organiseert BLØF jaarlijks haar eigen meerdaagse festival Concert at Sea op de Brouwersdam in Zeeland, de thuishaven van de band.

Het nieuwe album AAN telt in totaal veertien tracks, die zijn opgenomen in onder meer Fattoria Musica in Osnabrück, Duitsland en Real World Studios bij het Engelse Bath. Voor dit album werkte BLØF samen met producers Dries Bijlsma (Typhoon), Ferdy van der Singel (Rita Zipora), Huub Reinders en Rob Peters. De keuze voor deze producers en de toevoeging van strijkers, blazers en beats geven AAN een nieuw en eigentijds geluid. Een frisse start voor BLØF.

Zanger Paskal Jakobsen: “Wij vinden AAN onze meest kleurrijke plaat sinds Umoja. We zijn ontzettend trots op dit album en kunnen niet wachten om ons nieuwe geluid te laten horen.”
Vertoningsdata
zo 1 dec 20:45 Details Uitverkocht
 

BLØF

2e show
TWEEDE SHOW! KAARTVERKOOP GESTART.

BLØF is een van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de single Liefs uit Londen en scoorden sindsdien talloze hits. Sinds hun oprichting in 1992 bracht de band 12 studio-albums uit en sleepte diverse muziekprijzen en awards in de wacht, waaronder acht Edisons, zes 3FM Awards en de Popprijs. Sinds 2006 organiseert BLØF jaarlijks haar eigen meerdaagse festival Concert at Sea op de Brouwersdam in Zeeland, de thuishaven van de band.

Het nieuwe album AAN telt in totaal veertien tracks, die zijn opgenomen in onder meer Fattoria Musica in Osnabrück, Duitsland en Real World Studios bij het Engelse Bath. Voor dit album werkte BLØF samen met producers Dries Bijlsma (Typhoon), Ferdy van der Singel (Rita Zipora), Huub Reinders en Rob Peters. De keuze voor deze producers en de toevoeging van strijkers, blazers en beats geven AAN een nieuw en eigentijds geluid. Een frisse start voor BLØF.

Zanger Paskal Jakobsen: “Wij vinden AAN onze meest kleurrijke plaat sinds Umoja. We zijn ontzettend trots op dit album en kunnen niet wachten om ons nieuwe geluid te laten horen.”
Vertoningsdata
ma 2 dec 20:45 Details Uitverkocht
 

Club Pussycat, What's New?

dec

Club Pussycat: What's new?

Club Pussycat is een concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen.

Line-up:
Subterranean Street Society 
Inge van Calkar
Pixle.

SUBTERRANEAN STREET SOCIETY 
In 2015 vertrok de Deense straat muzikant Louis Puggaard-Müller met niks meer dan een gitaar op zijn rug uit zijn geboortestad Kopenhagen naar Nederland om een nieuw leven in Amsterdam te beginnen. De jaren daarvoor had Louis door heel Europa rondgezworven levend van dag tot dag van de donaties die hij op straat ontving. Op deze reizen vond hij de inspiratie voor zijn album I'll leave me before you do'. Dit debut kwam uit in 2016 onder zijn nieuwe band naam Subterranean Street Society.

Ondertussen had hij een vaste plek op straat gevonden in Amsterdam en trok daar de aandacht van de nationale TV met verschijningen bij o.a. bij Pauw en in twee documentaires van de VPRO. Hunkerend naar een groter podium begon hij aan een tweede album, met band. Samen met Joost Koevoets (drums) en Ivo Schot (bas) neemt hij de rauwe en onverwachtse vibe van de straat mee het podium op. Deze band begon al snel meters te maken met een deelname aan de popronde in 2018 en aanwezigheid tijdens Eurosonic 2019.

INGE VAN CALKAR
Met ‘Touchdown’, de eerste single van de ‘Full Color’ EP, heeft Inge van Calkar, na het album ‘Reset’ in minder dan een jaar nieuw materiaal uit: electropop met een nóg sensuelere uitstraling.

Haar vinger zweefde boven de resetknop als ware het de atoomknop. Durfde ze hem in te drukken? Zo ja, dan zou haar carrière een totaal andere kant opgaan. Inge van Calkar hoefde niet lang te aarzelen. Sterker nog: báááám’! Met een vuistslag op de knop werd het pleit beslecht. Zo’n groot dilemma was het nu ook weer niet. Het album 'Reset' is nog geen jaar uit en nu is er al nieuw werk. 'Touchdown', de eerste single van de EP 'Full Color', gaat weer verder dan 'River', de meest poppy single van 'Reset' die NPO Radio 2 zo breed oppikte. Ze verlegde op dat album met succes haar koers van singer-songwriter naar indie pop. Inmiddels is Inge het domein van the queens of pop Madonna, Lady Gaga, Kylie en Robyn binnengetreden. De muziek is frivoler, meer electro, géén akoestische gitaar, de teksten zijn sensueler. De opwinding is vele malen hoger. Internationaal slaat haar muziek ook aan getuige festivaloptredens op het gerenommeerde Reeperbahn-festival (2018) en het Deense Spot (2019).

PIXLE.
Pixle. is een alternatieve rockformatie uit Heerhugowaard die het best opereert vanuit onbevangen improvisatie en muzikale chemie. Verwacht licht progressieve nummers vol onstuimige grooves, vette riffs,sfeervolle akkoorden en stevige uitbarstingen, maar op een 3-minuten popsong kun je de band ook betrappen.Momenteel werkt de band aan een eerste EP die in het najaar te zien zal zijn.

Vertoningsdata
do 5 dec 20:45 Details Tickets
 

Ultimate Eagles

Ultimate Eagles wordt ‘The World Greatest Eagles Show’ genoemd. Na een succesvolle Europese tour trekt de band nu de wereld over met hun nieuwe ‘History Tour’. Vijf zeer ervaren muzikanten hebben hun carrière lang op het hoogste niveau gespeeld, aan de zijde van onder andere Queen, Iron Maiden, Status Quo, Journey, Van Morrison, The Royal Philharmonic Orchestra, Stevie Wonder, Paul McCartney, Ringo Starr, Cliff Richard, John Legend en The Eagles zelf!

Ultimate Eagles bezorgt je het gevoel een avond lang deel uit te maken van de hoogtijdagen van The Eagles in de jaren 70. Het optreden kent vele classics, met als klap op de vuurpijl natuurlijk de megahit ‘Hotel California’.

‘Sensational!... Not a tribute band, these are real musicians with real talent’ - Daily Mail

Dit is een concert met staanplaatsen

Vertoningsdata
vr 6 dec 20:45 Details Tickets
 

New Cool Collective

De achtkoppige, altijd goedgeklede band New Cool Collective (NCC) vierde afgelopen jaar zijn 25-jarig jubileum. Dit feest wordt komend najaar voortgezet met de release van hun twintigste album en een uitgebreide clubtour.

Het collectief toerde al over de hele wereld, won vele awards en weet met hun unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo iedereen aan te steken.

Op het spiksplinternieuwe album weet New Cool Collective het tempo nóg meer op te voeren! 

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Vertoningsdata
za 7 dec 21:00 Details Tickets
 

Eden

Vertoningsdata
za 7 dec 23:00 Details Tickets
 

Eden

Online
Eden.
Een paradijs waar niks moet en alles mag. Een plek zonder zorgen en waar iedereen zichzelf kan zijn. Een plaats waar liefde, geluk en diepe melodieuze techno centraal staat. Melodische techno dat zich kenmerkt door euforische elementen, donkere texturen en diepe basslijnen.

Laat je verleiden in de tuin van Eden en maak je klaar voor een mysterieuze belevenis op 7 december tijdens de eerste editie met Nuno Dos Santos, Colyn en Walu.

Leeftijd 18+
Vertoningsdata
za 7 dec 23:00 Details Tickets
 

Sportkampioenen huldiging Alkmaar

In binnen- en buitenland zijn Alkmaarse sporters actief! Sporters die een binding hebben met onze stad omdat ze hier zijn opgegroeid, of bij een sterke Alkmaarse vereniging trainen en goed presteren bij (inter)nationale evenementen.

Eén keer per jaar zet de gemeente Alkmaar deze sporters in het zonnetje tijdens de Sportkampioenen huldiging. Een avond vol sport, maar ook met entertainment en sfeer. Een avond waar je gewoon bij wilt zijn om de sporters aan te moedigen, om hun verhaal te zien en horen én natuurlijk om een gezellige sportieve avond te beleven. Een unieke avond dus waarop jij als eerste hoort welke vijf Alkmaarse kampioenen de eer hebben gekroond worden tot dé sportkampioenen van Alkmaar. De cheque t.w.v. € 500,- die deze winnaars ontvangen van sponsor De Ondernemerstuin/Telefooncentrale/Ondernemerscentrale maakt het voor de sporters helemaal compleet. Na afloop drink je en netwerk je nog wat na met én tussen de sporters en andere sportliefhebbers. En daar kan je gratis bij zijn!

Wees er snel bij want VOL = VOL.
Vertoningsdata
vr 13 dec 19:30 Details Tickets
 

CLUB 40 GOLD

Speciale Gold-editie van Club 40, we gaan stijlvol het jaar knallend afsluiten. Dresscode: Black & Gold!

Binnenkort meer info.
Vertoningsdata
za 14 dec 21:00 Details Uitverkocht
 

Victorie Sunday Sessions: Dennis Kroon

De special guest van Victorie Sunday Sessions op 15 december is Dennis Kroon

Waan je in een sfeervolle club, waar je onder het genot van een drankje en lekker fingerfood kunt genieten van topmuzikanten. Van goede luisterjazz tot stomende soul & funk, maandelijks op de zondagmiddag in Victorie. 

Deze editie van Victorie Sunday Sessions verwelkomen we Dennis Kroon! Deze zingende militair krijgt landelijke bekendheid met zijn auditie bij The Voice of Holland. Hij maakt daar veel indruk met zijn vertolking van 'Hello' van Lionel Richie. De sympathieke Dennis kreeg lovende kritieken en weet met zijn warme stem het publiek te raken. Zingen is nu zijn tweede carrière en dat bevalt hem goed! Hij komt met een speciaal hiervoor uitgekozen repertoire naar Victorie Sunday Sessions op 15 december. 

De band bestaat dit keer uit Sander de Bie (Celine Cairo, Lorrèn), Aron Raams (Gare du Nord, Paul de Leeuw), Sven Happel (Wouter Hamel, Janne Schra) en Niek de Bruijn (Bireli Lagrène, Kim Hoorweg). Zij zullen in de donkere tijd van het jaar elke maand op de zondagmiddag de beste jazz, soul en funk brengen, met elke keer een bijzondere gast.
Vertoningsdata
zo 15 dec 15:45 Details Tickets
 

24K

Tabitha live op 24K!

24K is de meest opwindende en energieke nieuwe clubnacht van Alkmaar. All night long de beste dj’s met de lekkerste hiphop en RnB platen én de heetste live artiesten. We trappen af met dé artiest van dit moment; Tabitha.

2019 is nu al het jaar van Tabitha! Ze bestormde de hitlijsten met de nummer #1 hit ‘Hij Is Van Mij’ met Maan, Kris Kross Amsterdam en Bizzey. Niet lang daarna brengt ze haar succesalbum ‘HIT-SIG’ uit, waarop Tabitha de unieke cross-over sound laat horen tussen urban- en popmuziek. Vanzelfsprekend verkoopt ze twee keer Paradiso uit. Iedereen is fan van haar muziek en geweldige live performance. Wacht niet te lang met het kopen van je tickets, want alles waar Tabitha staat verkoopt uit!

Line up
Tabitha (live)
Sarita Lorena (live)
April Grey
Sammy Smalls
Rockafellababe
JNM The Naked MC
Wef

Leeftijd 18+
Vertoningsdata
vr 20 dec 23:00 Details Tickets
 

Soul Connection

Soul Connection is terug, bigger & better!

Vanavond draait het maar om één ding; SOUL MUSIC! Soul van toen en soul van nu. Van Aretha Franklin, Curtis Mayfield en Marvin Gaye tot Michael Jackson, Bruno Mars en Prince. Een avondvullend programma met super strakke liveband en DJ’s nemen je mee in de wereld van de soulklassiekers. Er wordt gedanst, meegezongen en zo nu en dan zelfs een traan weggepinkt. Give it up for Soul Connection!

MR. NICE
David Goncalves
Yerry Rellum
Clayton Peroti
Ruben Tarmidi
Lienke Iburg
DJ Leroy Rey
Live Visuals by Supreme Cuisine
Vertoningsdata
za 21 dec 21:00 Details Tickets
 

Die Darmstädter Hübsch

Wir Sind Wieder Da - Worldtour 2020

De leukste Duitstalige band van Nederland komt op kerstavond een feestje bouwen

Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch; de legendarische Alkmaarse pop-und-rock-band gaat weer touren! Op kerstavond start de ‘Wir Sind Wieder Da Worldtour 2020’ in Alkmaar. Jarenlang maakte de Hübsch, zoals de band liefkozend door de vele fans genoemd werd, furore op podia in binnen- en buitenland. De pers kwam woorden tekort voor de zegetocht van de van oorsprong Alkmaarse band. En toen werd het opeens stil. Heel af en toe hield de Hübsch het zoveelste afscheidsconcert en natuurlijk waren ze in 2017 bij het afscheidsfeestje van het oude Atlantis aan de Breedstraat.

Bis Jetzt! Met drummer Pauki Kartner en een verder vernieuwde bezetting gaat Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch opnieuw het evangelie van het Duitse Lied prediken. Zangeres Frau Alt heeft in Frau Mutti een waardig opvolgster gevonden en in het piepkleine Duitstalige Italiaanse bergdorpje Parrocchia di Vallarsa werd zanger Eddie Califano ontdekt.

Van Nena tot Rammstein, een smakelijke mix van louter Duitse specialiteiten, Krautrock-knallers, Neue Deutsche Welle-hits en de lieflijke romantiek van jaren 50-klassiekers. En natuurlijk omdat het kerstavond is, staan er ook veel Duitse kerst hits op het repertoire. Iedereen wordt Duits geboren, enkelen zijn Duitser!

Vertoningsdata
di 24 dec 21:00 Details Tickets
 

Vunzige Deuntjes - Kerstspecial

Ho Ho Ho!

De dagen van naastenliefde en ellenlange gourmet-sessies staan weer voor de deur. En hoe begin je die nou beter dan met onze vunzige kerstspecial?! Voor alle kerstballers en champagne-knallers organiseren we op 26 december een avond gevuld met vunzige dansjes, glühwein en overheerlijke kransjes!

De kaartverkoop voor dit event start op dinsdag 5 november om 12:00.

INFO:
26 december 2019
Podium Victorie, Alkmaar
23:00 - 04:00
18+
Vertoningsdata
do 26 dec 23:00 Details Tickets
 

The Dutch Queen Tribute - Thank God It's Christmas

Thank God It’s Christmas - An evening with The Dutch Queen Tribute.


Vijf bekende muzikanten met één gedeelde liefde. De ene helft van dit gezelschap groeide op met de muziek van Queen, de andere helft ontdekte recent de juweeltjes uit het rijke oeuvre van de band.

Live brengt deze gelegenheidsformatie, bestaande uit leden van onder andere Krezip en Navarone, een ode aan de band die altijd de grenzen opzocht en vervolgens stadions wist te vullen. Verwacht geen verkleedpartij of parodie, maar een show voortgestuwd door de onovertroffen energie die zo typerend is voor Queen live in hun hoogtijdagen. 

Geheel in de sfeer van de laatste dagen van het jaar zal de band de hoogste Top2000 noteringen van Queen ten gehore brengen. Ook mag natuurlijk Queen’s kerstklassieker ‘Thank God It’s Christmas’ niet ontbreken.


Merijn van Haren (Navarone) - Zang
Kees Lewiszong (Navarone)- Gitaar
Joost van Haaren (Krezip) - Bas
Henk Jan Heuvelink (Marike Jager, Klein Orkest) - Toetsen
Bram van den Berg (Krezip) – Drums


Vertoningsdata
vr 27 dec 20:45 Details Tickets
 

Barcode New Years Eve 2020

31 december vier je oud en nieuw in Victorie met Barcode! Alleen maar gezellige partypeople, champagne drinken met je partycrew en het nieuwe jaar inluiden met de lekkerste muziek!

INFO:
Datum: Nacht van 31 dec > 1 jan.
Genre: Urban/Eclectic/Moombahton
Leeftijd: 18+
Tijden: 00:30 uur - 05:30 uur
!! LET OP DEUREN 00:30 OPEN !!
Vertoningsdata
di 31 dec 00:30 Details Uitverkocht
 

PIÑA

¡Hola Alkmaar!

Vrijdag 10 januari komt PIÑA terug naar Victorie! Het feest met de heetste latin muziek, tropische sfeer en vooral veel gezelligheid! Tijdens deze avond dansen we op de lekkerste reggaeton, latin hits gemengd met merengue, bachata, dembow, salsa, dancehall en meer caliente klanken.

Naast onze main zaal openen we weer een tweede area! Hier kun je genieten van de heerlijkste salsa, bachata en kizomba!

Locatie: Victorie Alkmaar
Openingstijden: 23:00-04:00
Leeftijd: 18+ ID Verplicht

¡Vamos a bailar!
Vertoningsdata
vr 10 jan 23:00 Details Tickets
 

The Dirty Daddies

2020
The Dirty Daddies komt tijdens ‘Grand Theft Audio’ tour naar Victorie! 

Met meer dan 500 shows in de benen is de kans dat je nog nooit van The Dirty Daddies gehoord hebt klein. De eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht twee keer AFAS Live uitverkocht heeft, was al te zien bij RTL Late Night, NOS op 3 en BNN en sloten festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea af.

Luid het nieuwe jaar goed in met The Dirty Daddies in Victorie! 

De support zal verzorgd worden door Juncker. Verwacht van dit duo powerpop, synthesizers en 80's!
Vertoningsdata
za 11 jan 20:45 Details Uitverkocht
 

Wouter Planteijdt - Bullhorn

Duizendpoot Wouter Planteijdt is zanger, songwriter, producer, geluidstechnicus en één van de beste gitaristen van Nederland! Planteijdt is vooral bekend als zanger/gitarist van de band Sjako! Maar zijn carrière als live- en sessiemuzikant en producer is ook zeer indrukwekkend. Zo werkte hij o.a. met Hans Dulfer, Maarten van Roozendaal, Groep Fosko, Jeroen Van Merwijk, Viggo Waas, Corrie van Binsbergen, Ricky Koole, Hadewych Minis, Sanne Wallis De Vries en Paul de Munnik.

Bullhorn
Samen met Gerco Aerts en Mischa Porte kwam de rootsy plaat 'Bullhorn' tot stand. Live opgenomen, akoestisch, zonder opsmuk. In tegenstelling tot het complexe karakter van het Sjako!-repertoire vinden de heren een meer open en akoestisch geluid. Geen dubs, alles live. 
Bullhorn wordt op 11 januari gespeeld in Victorie, met als leidraad de ongemakkelijke keuze tussen de barricades (Bullhorn) en het isolement van de werkkamer (Monastery). 
Vertoningsdata
za 11 jan 20:45 Details Tickets
 

De Danshal

Zaterdag 11 januari is het weer tijd voor De Danshal. De lekkerste dancehall, soca, reggae & moombahton.


Leeftijd 18+
23:30 - 04:00 u
ID verplicht.
Vertoningsdata
za 11 jan 23:30 Details Tickets
 

Mothership - Led Zeppelin Tribute

2020

Vijf doorgewinterde muzikanten uit het Verenigd Koninkrijk brengen met MOTHERSHIP een fantastisch eerbetoon aan Led Zeppelin. Geen uiterlijke kopieën. Music is the message: geen kostuums en pruiken, maar gewoon vette, perfect gespeelde Zeppelin songs!

Verwacht alle klassiekers… en een paar verrassingen!

Vertoningsdata
vr 17 jan 20:45 Details Tickets
 

Deelder & vd Lek

JAZZ! Dat is waar het om draait bij Jules Deelder en Boris van der Lek. Het duo neemt het publiek mee op een muzikale reis langs ballades en klassiekers uit het rijke jazzverleden, afgewisseld met oprechte en hilarische verhalen en gedichten, voorgedragen zoals alleen Deelder dat kan.

De heren spelen inmiddels 32 jaar samen sinds hun eerste ontmoeting op de boulevard of Broken Dreams. Dichter, auteur, beeldend kunstenaar, jazzfanaat, drummer, Spartaan Deelder behoeft weinig introductie. Tenorsaxofonist Van der Lek speelde met onder andere Golden Earring, Herman Brood en The Houdini’s en behoort tot één van de beste saxspelers van Nederland.In november 2018 bracht de formatie het eigenzinnige en goed ontvangen album JAZZ uit.

Wat weinigen weten: dankzij de legendarische impresario Paul Acket kon Boris op 18-jarige leeftijd debuteren op North Sea Jazz in een inmiddels al even legendarische tenor battle. Daar kruiste Boris zijn tenorsax met die van zware jongens als Arnett Cobb, Flip Phillips en Buddy Tate. Inmiddels geldt Boris als misschien wel de allerlaatste onversneden ‘tough Texas tenorman’ die er op deze planeet rondloopt.

Deelder en Van der Lek worden (o.v.b.) bijgestaan door musici van naam en faam als gitarist Cok van Vuuren (Fay Lovsky, Ocobar, Beau Hunks, Mathilde Santing, Leo Blokhuis & Ricky Koole), drummer Arend Niks (Corrie en de Grote Brokken, New Niks, Orkater, Scapino Ballet & John Cale) en bassist Peter Wassenaar (Big Jay McNeely, Bram Vermeulen, Maarten van Roozendaal).

Dit is een concert met staanplaatsen

"Zeg Boris van der Lek tegen vooraanstaande Nederlandse (jazz)muzikanten en je hoort zonder overdrijving: fantastische blazer, buitencategorie, enige in zijn soort". – Volkskrant.

Vertoningsdata
vr 17 jan 21:00 Details Tickets
 

Drukwerk

Drukwerk is in 1978 opgericht. Het begon met protestsongs tegen de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord, atoomenergie en ondersteuning van krakers.

Daarnaast bezingen ze de liefde op een eigen manier zoals in de hits ‘Je Loog Tegen Mij’ (ruim 147.500 exemplaren), de liefde voor Mokum in ‘Hee Amsterdam’ en ‘Schijn ’N Lichtje Op Mij’.

Vijfendertig jaar na ‘Je loog tegen mij’ hebben vader Harry en zoon Bram Slinger het vuur weer opgestookt. Sinds 2012 zijn wij weer op de been door Nederland met Drukwerk.

Harry Slinger, frontman van Drukwerk: “Wees blij met je talent dan kun je spelen met de band door heel het land in elke tent.”
Vertoningsdata
vr 24 jan 20:45 Details Tickets
 

Winterpeen Festival 2020

Met je winterpeen naar Merol!

25 januari is het weer tijd voor het legendarische Winterpeen Festival. Hét enige festival ter wereld waar je gratis binnenkomt met een winterpeen. Zoals jullie weten, worden die penen door een festivalkok weer tot een overheerlijke winterpenensoep gekookt en ’s nachts gratis uitgedeeld aan het publiek

We mogen al een eerste naam aankondigen. Dat is niemand minder dan…… Merol! Ja die, met die overheerlijke Nederlandstalige synthpop songs als ‘Hou je bek en bef me’, ‘Ik wil een kind van je’ en ‘Lekker met de meiden’.

Op de rest vd line up moeten jullie nog even wachten, maar zullen we hier bekend maken..

Omdat deze editie ramvol zal worden, en jij natuurlijk zeker wil zijn van een plekje vooraan bij Merol, gooien we een beperkt aantal tickets in de verkoop. Haal ze snel in huis!

Leeftijd 18+
Vertoningsdata
za 25 jan 22:00 Details Tickets
 

Plankgas ft. Poke, Lauwtje en Supergaande

De 2eeditie van Plankgas is een feit! Dé hiphopavond met de domste beats, de heetste live-artiesten en lekkerste DJ’s. Na een eerste, zeer succesvolle, editie met Snelle, Leafs en Trobeats kon een volgende editie natuurlijk niet uitblijven; 31 januari in onze grote zaal. De early bird tickets zijn alweer bijna uitverkocht!

Voor deze editie hebben we weer een handvol toffe artiesten weten te strikken namelijk: Poke, Lauwtje, Supergaande en Mad Deuces.

Line up:
POKE (live)
LAUWTJE (live)
SUPERGAANDE
MAD DEUCES

POKE:

Poke staat vooral bekend om z’n onuitputtelijke energie op het podium en is sinds 2017 uitgegroeid tot 1 van dé live acts van het moment. Alles ging nog even wat sneller met de mega hit: ‘Loco’. Een samenwerking van Yung Felix, Poke en Dopebwoy wat de kickoff was voor Poke naar het grote publiek. Kort daarop volgde zijn nieuwe hits: ‘Lekker He’, ‘Baby Momma’ en ‘OEFF’. Al zijn platen zijn raak en worden door het gehele land meegezongen.

Lauwtje:

Tot voor kort was Lauwtje nog een onbekende naam voor de Nederlandse rapscene. De Beats by Esko megasessie van 101 Barz bracht daar in één klap verandering in. Een maand later was zij te horen op het debuutalbum ‘Beats by Esko’ van Esko, die op nummer één binnen kwam in de album top 100. Het betrof een gastbijdrage op de track ‘Bye, Bye, Bye’ van Esko, in samenwerking met Josylvio en Jermaine Niffer. Toen ze met haar eigen album ‘Lauws’ kwam, waar featurings op staan van onder andere Famke Louise en Poke, is ze big!

Supergaande:

Nesim El Ahmadi en Quentin ‘Qucee’ Correia zijn samen beter bekend als het duo Supergaande. Als Supergaande dropten Qucee en Nesim gezamenlijk de singles ‘MOB’, ‘Pardon Doe Normaal’ (die de gouden status bereikte), ‘Wat Nog Meer’, ‘In Je Town’ en ‘Kijken Mag’. Op het podium komen deze eigen tracks live aan bod, ingebouwd in een dj set vol party bangers van nu.

Mad Deuces:

Mad Deuces kennen jullie van de vorige Plankgas-editie. Dit dynamische duo richt z’n focus vooral op de Urban tak. Met hun Amsterdamse roots zijn ze ook vaak terug te vinden in clubs als Air Amsterdam en Club Abe.

Alle Leeftijden.
Vertoningsdata
vr 31 jan 19:00 Details Tickets
 

Spo Dee O Dee

Spo Dee O Dee na 25 jaar weer te zien op het podium! 

Spo Dee O Dee (een cocktail van rode wijn en bourbon) wordt in 1988 opgericht door gitarist Ross Curry, bassist Ralph Brink en drummer Jan Holtman. In de geest van die tijd mengt het trio heavy rock-invloeden uit de 70’s met funk en soul. Spo Dee O Dee klinkt eigenwijs, bezield en straalt veel zelfvertrouwen uit.

In 1991 neemt Spo Dee O Dee in Hamburg het debuutalbum ‘Going Walkabout’ op, dat wordt geproduceerd door Richard Jansen van de Fatal Flowers. Spo Dee o Dee wordt zelfs als support-act van de dan nog onbekende Black Crowes ingehuurd en vult niet veel later de Grote Zaal van de poptempel geheel op eigen kracht. Het gaat goed met de band, maar toch toch besluit het legendarische trio in 1995 dat het genoeg is geweest.

Nu, 25 jaar later pakt Spo Dee O Dee de draad weer op. Groot nieuws dus voor de fans en voor alle liefhebbers van gruizige, groovy rock!
Vertoningsdata
vr 31 jan 20:00 Details Tickets
 

Eric Vloeimans - Gatecrash

Eric Vloeimans - Gatecrash

Let op! Het is bij dit concert mogelijk om tickets voor zitplaatsen in de zaal of voordelige staanplaatsen op het balkon te kopen. Voor zitplaatsen geldt vrije plaatskeuze.

Eric Vloeimans is een van de meest veelzijdige muziektalenten die ons land rijk is. Hij is als geen ander in staat om zijn trompet elke keer anders te laten klinken. In 2007 presenteerde hij zijn nieuwe elektrische band Gatecrash. Het bijbehorende livealbum ‘Gatecrashin’ scoorde meteen een Edison Award en inmiddels is de band een van Vloeimans’ voornaamste projecten met internationale bekendheid. Gatecrash wordt gerekend tot een van Europa’s beste cross-over bands tussen jazz en pop. Het niveau van deze muzikanten is ongekend hoog en het spelplezier spat er vanaf.

Eric Vloeimans | trompet
Jeroen van Vliet | keyboards
Gulli Gudmundsson | basgitaar
Jasper van Hulten | drums

Timetable
Deur open: 19:30
Aanvang: 20:30
Einde concert: 22:00
Na afloop is er een DJ

Tijden onder voorbehoud 

Vertoningsdata
za 1 feb 20:30 Details Tickets
 

Tristan

JAZZ, FUNK & SOUL MET TRISTAN

Bij Tristan draait alles om de high-energy grooves en de hoge kwaliteit van de arrangementen en composities. De muziek kan het beste omschreven worden als ‘feel-good vintage Acid Jazz music’ met de energie, vibe en het geluid van nu en hun sound doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies.

Tristan bestaat uit een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Dit geeft zangeres Evelyn Kallansee de stevige basis waar haar prachtige stemgeluid kan schitteren. Funky gitaren, Fender Rhodes en synth sounds: de muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound.

Het debuutalbum 'Full Power' dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker.
Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden. Inmiddels is het vijfde album verschenen: ‘The Spice of Five’. De wereldwijde release was in april 2019. Puur, persoonlijk, energiek en vol frisse nieuwe composities, maar zonder de ‘Tristan-sound’ te verliezen.

Na een tour langs o.a. Japan, Polen, Groot-Brittannië, Duitsland, Roemenië, Marokko is Alkmaar aan de beurt op 7 februari! 
Vertoningsdata
vr 7 feb 20:45 Details Tickets
 

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest

De kans dat Thijs Boontjes nog alleen naar de kermis moet wordt met de dag kleiner. Zijn ster is rijzende, zijn populariteit groeit. Thijs Boontjes heeft een mooie plek op het poppodium veroverd, ergens tussen de charmante volkszanger en de charismatische rockster in. De laatste tour met zijn uitstekende band was een groot succes en zijn meest recente album 'Geen Achttien Meer' (2019) werd jubelend ontvangen. Het is Nederlandstalige rock ‘n’ roll met een knipoog, het zijn doorwrochte liefdesliedjes met een lach en een traan. Je zou Thijs Boontjes ook kunnen herkennen als de briljante toetsenist van Douwe Bob. 

Met een heerlijk portie eigenzinnige, Nederlandstalige rock-’n-roll stond Thijs Boontjes dans- en showorkest reeds op grote festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Into The Great Wide Open en Bevrijdingspop. Met bandleden Harrie Roelse, Guido Blom en Jeroen Overman heeft Boontjes hits weten te scoren met het hartbrekende ‘Alleen Naar De Kermis’ en ‘Ballade Van De Moord’, in samenwerking met Roxeanne Hazes. Na een succesvolle eerste clubtour komt de band nu in het najaar naar Alkmaar voor een avond waar rock 'n roll en humor centraal staan en waar uiteraard gedanst kan worden!   

Thijs Boontjes, onthoud die naam!

Tijdschema
19.45 Deur open
20.15 Aanvang
Vertoningsdata
za 8 feb 20:15 Details Tickets
 

Fastlove

februari

Fastlove - A Tribute to George Michael komt naar Alkmaar!

Maak je klaar voor een onvergetelijke avond. De show slaat geen enkele publieksliefhebber over; 'Careless Whisper', 'Freedom', 'Faith', 'Father Figure'', 'One More Try', 'Outside', 'Jesus To A Child', 'Kissing A Fool', al jouw favorieten komen aan bod.

Van de klassiekers van Wham tot de succesvolle hits tijdens de 80’s tot de goeie tunes uit de 90’s en noughties, zelfs het onweerstaanbare 'Flawless' komt aan bod. De passie, flair en unieke sensitiviteit van George Michael worden overgebracht tijdens dit concert.
Vertoningsdata
za 15 feb 20:45 Details Tickets
 

Maan (opening tour)

Nadat de uit Bergen afkomstige Maan in 2016 ‘The Voice of Holland’ won, heeft ze haar plek in de Nederlandse muziekwereld met overtuiging veroverd. De veelzijdige Nederlandse zangeres, bekend van o.a. de hits 'Ride It', 'Spijt' en 'Lief Zoals Je Bent', ontving lovende kritieken voor haar clubtours. Zo schreef NRC: “ze is openhartig en bij momenten ook straat-wijs, en innemend als ze met achtjarige meisjes over het podium danst. Maan kan alles.”

Dat Maan alles kan heeft zij ruimschoots bewezen. Zo was zij dit jaar op Bevrijdingsdag 'Ambassadeur van de Vrijheid 2019' samen met Kraantje Pappie en DJ Sam Feldt. Daarnaast scoorde de getalenteerde zangeres een giga hit met ‘Blijf Bij Mij’ met Ronnie Flex, bereikte de EP ‘Waar Ga Je Heen’ de gouden status, ontving ze meerdere awards, gaf ze in 2018 een indrukwekkend Pinkpop optreden en nam ze ook nog eens deel aan ‘Dance, Dance, Dance’. Als kers op de taart stond de recente hit ‘Hij Is Van Mij’ met Kriss Kross Amsterdam, Tabitha en Bizzey maar liefst veertien weken lang op nummer 1 in de Streaming Top 40 en behaalde het de platina status.

Het succesverhaal van Maan de Steenwinkel leest als een goed boek. Het destijds 18-jarige meisje uit Bergen heeft in een paar jaar tijd ongelooflijk veel bereikt en is uitgegroeid tot een succesvolle Nederlandse artiest. Wij zijn ongelooflijk blij dat ze, niet ver van haar oorspronkelijk huis, een waanzinnig optreden komt geven bij Podium Victorie.
Vertoningsdata
vr 21 feb 20:00 Details Uitverkocht
 

Happy Feelings


YES! Happy Feelings komt naar Alkmaar op vrijdag 21 februari om Victorie weer dubbel en dwars op z'n kop te zetten!

Bereid je voor op een ongelooflijk lekkere avond. Het vrolijkste feestje brengt je een overvloed aan confetti, ballonnen, gezellige mensen en natuurlijk de Happy Feelings sounds! Ons motto: altijd blijven lachen. Wij gaan er voor zorgen dat je net wat vrolijker wordt, net wat harder gaat lachen en wat blijer gaat dansen. Onze grote glimlach jouw avond onvergetelijk maken!

Leeftijd 18+
Vertoningsdata
vr 21 feb 23:30 Details Voorverkoop 10 dec
 

REMY. + Band

DE VOORVERKOOP START OP VRIJDAG 15 NOVEMBER OM 10:00 

In het voorjaar van 2020 is harpist Remy van Kesteren met zijn band te zien op de Nederlandse poppodia. Hij zal het repertoire van zijn meest recente album 'Shadows' (Universal) spelen. Na de release van Shadows in februari 2019 heeft Remy meer dan 60 concerten gegeven in onder andere Amerika, Australië, Duitsland en Zwitserland. Hij speelde in de ochtendshow van 3FM, de opening van de expositie van David Hockney in het Van Gogh Museum en een uitverkochte show in Sydney, Australië.

Remy vertelt over de tour: ”Ik kan niet wachten om weer met mijn band te spelen. De laatste tijd heb ik veel nieuwe muziek geschreven en mijn band is enorm gegroeid. Deze tour voelt echt als een bekroning op de afgelopen periode.” 

In november 2019 heeft Remy zijn eigen label opgericht, 49 REC., vernoemd naar de 49 snaren van zijn zelf ontwerpen harp. De nieuwe labelbaas zal de komende maanden als eerste release een aantal door hem gearrangeerde songs van zijn muzikale helden uitbrengen, die hij in zijn home studio opgenomen heeft. 

SHADOWS
Zijn meest recente album Shadows heeft Remy geproduceerd samen met de Engelse ex-DJ, singer-songwriter en producer Fink. “Fink is altijd een grote inspiratiebron geweest, omdat hij geen grenzen lijkt te kennen binnen de muziek. Hij is zo'n veelzijdige muzikant, producer en zijn groove en sound herken je uit duizenden. Het was waanzinnig om zo intens met hem te werken aan Shadows, waarbij we allebei tot het uiterste gingen om samen een nieuwe wereld te creëren."

DE BAND
De arrangementen en sound van Shadows vragen om optredens met een volledige band, in een bezetting zoals de songs ook opgenomen zijn in de studio. Remy speelt de muziek van het album live met muzikanten Mischa Porte (Pitou, Björn van der Doelen), Morris Kliphuis (KAPOK, s t a r g a z e, Kyteman) en Jasper Slijderink (Jett Rebel, Jeangu Macrooy).”Mijn bandleden geven niet alleen als muzikant veel, maar ook als persoon een erg fijne energie. Het is echt genieten.” zegt Remy.

SUPPORT
De support wordt verzorgd door Lian Ray. Deze Franse pop-noir artiest woonde jarenlang in Berlijn en zijn album zal op 13 maart verschijnen. 

DIT IS EEN CONCERT MET STAANPLAATSEN 
Vertoningsdata
zo 23 feb 20:30 Details Tickets
 

Steve Gadd, Hermine Deurloo & Alain Clark

Steve Gadd behoort tot de meest iconische drummers van de jaren ’70 tot nu. Het intro van Paul Simon’s megahit '50 Ways to Leave Your Lover': Steve Gadd. De drumsolo in het legendarische 'Aja' van Steely Dan: Steve Gadd. Je hoort ‘m op platen en hits van Paul McCartney, James Taylor en Rickie Lee Jones. Plus op die van zijn eigen Steve Gadd Band (waarmee hij eerder dit jaar een Grammy won).
  
En nu dan op het nieuwe album ‘Riverbeast’ van Hermine Deurloo.

Hermine Deurloo was in 2018 winnaar van de prestigieuze Bernie Bray Award voor beste mondharmonica speler - Toots Thielemans en Stevie Wonder gingen haar voor. Ook had ze een showcase op Jazzahead wat in veel optredens in het buitenland resulteerde. Hermine speelde o.a. op Cairo Jazz en Manchester Jazz. Half Nederland kent haar van de tune van de Unox reclame; de andere helft van o.a. concerten met Metropole Orkest en gastoptredens bij bv. Douwe Bob en Alain Clark. Ook stond ze op North Sea Jazz en deed ze een Stevie Wonder Tribute met het Jazzorchestra of the Concertgebouw en Jeangu Macrooy.

BIG APPLE BAND

Tony Scherr tourt met Bill Frisell en werkte met o.a. John Scofield en Norah Jones. Hij deed ook een vocal/guitar track op de 1e 'Family Dinner' van Snarky Puppy.

Luca Benedetti is een voor ons goed bewaard geheim uit de NYC scene: hij is een combinatie van afrobeat, NYC punkjazz, bluesrock en folk-americana. Ultieme sfeermaker in arrangementen.

Jon Cowherd is ook niet de eerste de beste. Jon was musical co-director van de Joni Mitchell 75 Tribute in LA waarbij hij werkte met Herbie Hanconck, Chaka Khan en Wayne Shorter. Hij tourde ook met Rosanna Cash en Iggy Pop. 

Alain Clark is de special guest deze tour. Hij vertolkt de single 'If We Can’t Trust Eachother' (uit op 22/11 incl. videoclip) en een aantal van zijn bekendste hits (Steve Gadd speelde ook op Alain’s album Live it Out).
Vertoningsdata
wo 26 feb 20:30 Details Tickets
 

Nona

Begin twintig, maar met een stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul en vooral hartverwarmend. Je kunt je verkleumde handen warmen aan iedere zin die Nona zingt. Alles heeft een begin en het begin van Nona’s muziek lag in haar huis, een bastion van muziekliefde. Brede muziekliefde, met een hart van rock. Van huis uit werd er gestimuleerd om muziek te leren spelen. Ze probeerde de dwarsfluit, piano en de gitaar, maar haar beste instrument was haar stem.

Ze ontmoette Steve, een oudere bluesgitarist met een liefde voor The Stones en Howlin’ Wolf, met wie ze samen ging spelen. In kroegen, tijdens jamsessies en op straat, in Eindhoven, in Den Bosch, in Engeland. Onversterkt, of liefst versterkt. “Soms mocht dat niet, dan werden we weer weggestuurd”. Van Otis Redding tot Etta James, aanvankelijk. Maar op haar ‘mini-kamertje’ in Eindhoven begon ze al snel met het schrijven van eigen teksten. Dat doet ze sindsdien oneindig, in een schijnbare eindeloze stroom van volgeschreven boekjes. “Ik ben altijd aan het schrijven. Echt altijd…”

Deze samenwerking leidde onder andere tot schrijfsessies met anderen, tot interesse van een major platenmaatschappij en een major publishing company, tot een stroomversnelling van creativiteit en uiteindelijk leidde deze weg naar een opnamestudio in New York, waar ze werd gekoppeld aan een stel geweldige amerikaanse muzikanten. “Het werd steeds meer wat ik bedoelde”. De rock van thuis, de blues van Steve, de hip-hop liefde van haarzelf, al die invloeden vloeiden samen. Wat ze bedoelde, is het geworden: een warm bad van een debuut, van het fijngevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking’ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All’, van de groove die het filmische ‘Last To Know’ voortstuwt tot het in spetterende soul verpakte venijn van ‘Big Talk, Small Town’.

Nona is trots op haar band met wie ze nu volop aan het optreden is in clubs en op festivals, van Noorderslag en Paaspop tot Down The Rabbit Hole en Parkpop.
Vertoningsdata
vr 28 feb 19:45 Details Tickets
 

The Kik

DE VOORVERKOOP START OP 16 NOVEMBER OM 10:00 

De altijd goedgeklede mannen van de Nederlandstalige beatband The Kik brengen met hun tijdloze jaren 60 geluid en met humor doorspekte liedjes een glimlach op ieders gezicht.

Enkele maanden na hun twee uitverkochte Ahoy Rotterdam shows gaat The Kik de clubs is. Met spiksplinternieuw eigen werk wel te verstaan! De eerste single verschijnt in december en het nieuwe album zal in het voorjaar van 2020 verschijnen. 
In 2019 verkocht de band onder meer De Nieuwe Luxor, TivoliVredenburg, Het Concertgebouw en Ahoy Rotterdam uit met hun uitvoering van Boudewijn de Groots 'Voor de Overlevenden' & 'Picknick'. Daarnaast toerde The Kik langs clubs en festivals in Nederland en deed onder meer Lowlands en Parkpop. Bescheiden radio succes had de band met een single van hun eerste album 'Simone' en met de Chef’s Special hertaling 'Schuilen bij Jou'. 

The Kik bestaat sinds 2011 uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. 
Vertoningsdata
za 29 feb 19:30 Details Tickets
 

Alain Clark - Sunday Afternoon Tour

Het nieuwe album van Alain Clark heet 'Sunday Afternoon'. Deze komt uit op 31 januari 2020. Om dit te vieren gaat Alain samen met band vanaf 23 februari op tour. De tour doet de naam van het album eer aan; alle optredens zijn op zondagmiddagen. Kom gezellig langs voor het ware zondagmiddag gevoel met een lekker drankje en fijne muziek.

 

Vertoningsdata
zo 1 mrt 15:15 Details Voorverkoop 22 nov
 

Ruben Annink

Haarlems singer-songwritertalent Ruben Annink komt naar Victorie! 

Je kent hem misschien van de finale van 'De beste singer-songwriter' of het afgelopen seizoen van 'Beste Zangers'. Hij maakt eerlijke en warme Nederpop. De singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnink, Marco Borsato, BLØF en Guus Meeuwis. De Haarlemse zanger - die zijn carrière als straatmuzikant begon - is op zijn 15e ontdekt door Ali B, waarna hij al snel hits scoorde met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Inmiddels heeft de zanger afscheid genomen van de urban muziek en zijn eigen sound en stem ontwikkeld. Deze mooie ontwikkeling is duidelijk te horen op zijn laatste EP ‘Helderzien’.

Tijdschema
19.00 Deur open
19.45 Aanvang
Tijden onder voorbehoud
Vertoningsdata
vr 6 mrt 19:45 Details Uitverkocht
 

Kraak & Smaak (Live)

Het nationaal en internationaal geroemde Leidse producertrio komt terug naar Alkmaar met hun gerenommeerde live show!
Al sinds het verschijnen van hun debuutalbum Boogie Angst reizen de heren met hun eclectische mix van funk, disco, house en electronica de hele wereld over.

De zes man sterke live band Kraak & Smaak, met daarin de vaste vocale blikvangers Ivar en Berenice, staat dan ook alom bekend om hun spetterende optredens, en gaf al eerder acte de presence op festivals zoals Glastonbury, EXIT en Sziget – to name but a few.

Nu, na de laatste langspeler ‘Juicy Fruit’, uitgekomen in 2017, is daar het gloednieuwe album ‘Pleasure Centre’, met ook op deze plaat weer tal van internationale samenwerkingen.
En, uiteraard, dus ook weer een nieuwe wereldtour, te beginnen in Nederland!
Vertoningsdata
vr 6 mrt 20:30 Details Tickets
 

Cameretten Finalistentour

Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Theo Maassen, Bert Visscher, Alex Klaasen, Patrick Laureij, Plien en Bianca, Ronald Goedemondt, Brigitte Kaandorp, en Daniël Arends. Laat je verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de top cabaretiers van de toekomst!

Op 30 november is de allesbeslissende finale in het oude Luxor Theater waarin drie finalisten strijden voor de titel “Winnaar van Cameretten 2019”. Deze drie finalisten zijn uit zes steengoede acts gekozen door een vijfkoppige jury. In het voorjaar van 2020 toeren de drie finalisten van Cameretten 2019 door Nederland met hun voorstelling. 

Lachen om het nieuwste cabarettalent met een biertje in je hand. Meer kun je je eigenlijk niet wensen, toch?
Vertoningsdata
do 12 mrt 20:45 Details Tickets
 

Moondaze - Albumrelease

Wat in 2014 begon als een schoolproject heeft ondertussen een serieuze vorm aangenomen, na een mini-album, een EP, wat bezettingswisselingen en een naamswijziging werd het volgens Moondaze tijd voor een album.

In Augustus 2018 besloten Marja Boender, Sebas Fledderman en Tom Beemster dat het beter was om met z’n drieën de wereld te veroveren. Aan de singles is duidelijk te horen dat dit power-trio precies weet hoe ze willen klinken, en duidelijk voor ogen heeft wat ze willen uitdragen; stevige rock met blues-invloeden, voorgedragen in een energieke liveshow.

Omdat, geheel zonder bedoelingen, de eerste single ‘Creature of the Night’ op 6 Augustus werd gereleased, tweede single ‘Alive’ op 6 Oktober, en omdat de band in 2020 zes jaar bestaat, was het vrij snel duidelijk wat de titel van het album moest zijn; ‘SIX’.

‘SIX’ is de muzikale vertaling van de zes jaar durende zoektocht naar een eigen geluid, het, soms letterlijk, vallen en opstaan van de band, en het met z’n allen verwerken van tegenslagen, om er vervolgens sterker door terug te komen. Op de vraag hoe Moondaze zich liet inspireren antwoordt de band: “De inspiratie voor het album komt niet zozeer van artiesten of genres, maar meer vanuit wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt, en onze persoonlijke verhalen die daarbij horen.

“Heel veel mensen zullen zichzelf of een situatie vast wel herkennen in onze nummers. Wij zijn niet de enige in de wereld die dit soort dingen meemaken. We willen met dit album juist duidelijk maken dat dit soort dingen normaal zijn. Het leven gaat niet alleen over rozengeur en maneschijn, soms is de realiteit gewoon keihard. Niet iedereen weet hoe het speelt achter de schermen, maar met dit album geven we daarmee een hele grote tip van de sluier. Met ‘SIX’ laten we de wereld horen hoe we ons steeds weer hebben terug geknokt, door elkaar alle drie te helpen en samen het avontuur aan te gaan.” Aldus Moondaze.
Vertoningsdata
za 14 mrt 20:15 Details Tickets
 

Trijntje Oosterhuis

Na het mega succesvolle concert van Trijntje Oosterhuis bij ons op het dakterras afgelopen zomer komt ze nu terug naar Victorie tijdens haar club tour.

Trijntje Oosterhuis gaat terug naar hoe het allemaal begon:

Amsterdam, begin jaren negentig. In het clubcircuit speelt een toen nog onbekend bandje. Een broer en zus, en een handvol bevriende muzikanten. De muziek die ze maken: aanstekelijke popliedjes. Dat waren wij dus, zegt Trijntje over de begintijd van Total Touch. 'Daar heb ik de basis gelegd waar vanuit ik verder kon groeien. Nu 25 jaar later blik ik terug op mijn carrière en ga ik terug naar dat gevoel van vroeger. Deze nieuwe tour staat in het teken van mijn muzikale roots: met een band op het podium, muziek maken en popliedjes zingen. Ik wil het intiem houden, ik ben dicht bij het publiek, maar het publiek is ook dicht bij mij.’

Op Trijntje haar meest recente album ‘Dit Is Voor Mij’ schrijft ze onder meer samen met Alain Clark, Diggy Dex, Vieze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, Glen Faria en Linde Schöne. Daarnaast is het album geproduceerd door Jett Rebel. Een combinatie van oude rotten en jong, nieuw talent. Voor Trijntje was het maken van dit album een bijzonder proces. Ze werkte met muzikanten samen die deels uit een andere generatie komen, maar een belangrijk verwantschap delen: dezelfde muzikale roots en een grote passie voor muziek.

Na een bijna volledig uitverkochte reeks shows in het najaar zet Trijntje haar tour dit voorjaar gewoon door!!
Vertoningsdata
vr 20 mrt 19:45 Details Voorverkoop 22 nov
 

Edwin Evers Band

De Edwin Evers band neemt je in deze show mee terug naar de iconische jaren 80. Een decennium met grote gebeurtenissen en fenomenale muziek. Veel van de grote namen waren op hun absolute hoogtepunt en komen deze avond voorbij. Het feit dat je al deze hits nog dagelijks op de radio hoort en jong en oud ze kent, zegt genoeg.

De show is het feest der herkenning met de energie en het enthousiasme zoals je dat van deze band gewend bent...!
Vertoningsdata
za 21 mrt 20:30 Details Uitverkocht
 

DeWolff

Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.

DeWolff bracht reeds 6 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’ en namen ooit in het diepe zuiden van de VS een album op met Black Keys-producer Mark Neill. Daarnaast hebben ze ook hun eigen volledig analoge Electrosaurus studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) hebben opgenomen en geproduceerd. Inmiddels is deze studio op zichzelf een hoeksteen geworden in het nieuwe hoofdstuk van de Nederlandse roots-rock geschiedenis. En dit alles terwijl de heren zelf pas in hun twintiger jaren zijn.

Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de # 1 gitarist van Nederland. Ze hebben al meer dan 1000 shows gespeeld door heel Europa, Australië, Indonesië en zelfs Rusland en prediken zo hun explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen muziek. Je hoeft daarom maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.

DeWolff's 7de studio album “Tascam Tapes” klinkt als geen enkel ander DeWolff album. Dat komt omdat voor deze plaat géén gebruik is gemaakt van drums, Hammond orgel of gitaarversterkers. Het is namelijk volledig opgenomen op een 4-sporen Tascam cassetterecorder uit de jaren 80, met uitsluitend gebruik van draagbare instrumenten en drumsamples van oude, obscure soul en funk platen. Waarom? Omdat het gehele album is opgenomen tijdens hun vorige 4 maanden durende Europese tour, in de meest krappe ruimtes zoals de achterbank van de tourbus, kleine backstages en stinkende tankstations langs de Europese snelwegen. Het resultaat is een ‘hip-shakin' mind-bogglin' dimensie, ergens tussen planeet Beastie Boys, Beck en planeet Deep Purple. Dit is DeWolff zoals je ze nog nooit gehoord hebt!
Vertoningsdata
do 26 mrt 19:45 Details Tickets
 

Club Pussycat, What's New? - Darlyn e.a.

2020

LET OP: VOORVERKOOP START 23-11 OM 10:00 


Club Pussycat: What's new?

Bij Club Pussycat krijg je de kans  om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen. 


Darlyn
Met een nieuwe drummer in de gelederen trok Darlyn zich deze zomer terug in de bossen rond Utrecht. In de ruimten van een voormalig psychatrisch ziekenhuis nam de band een aantal nieuwe nummers op, die spannende invalshoeken laat horen tussen actuele pop, indie en folk en een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren ‘60 en ‘70.

Met Ferdy van der Singel als huisbaas en producer werden er lange dagen gemaakt, waarbij in de warme avonduren bier en wijn voor nieuwe inzichten zorgden. Soms werd er in het holst van de nacht een nieuwe gitaarlijn opgenomen die voor kippenvel zorgde, maar de volgende dag nochtans minder cool bleek. Het is symptomatisch voor een band met zes muzikanten en zes meningen, die door de producer werd begeleid in de richting van een unanieme sound zonder compromissen. Sam Jones mixte de songs in Wisseloord en realiseerde een heel fris en actueel geluid, dat met veel sprankeling en vibe uit je speakers knalt.

Wie Darlyn kent van hun NPR Radio2 Topsong ‘Stepping Stone’ (2016), zal zeker verrast worden door de manier waarop de band zich heeft ontwikkeld in songwriting, sound, dynamiek en invloeden. Op tracks als ‘So Good’ en ‘Show me the Right Way’ laat Diwa Meijman haar grote vocale talenten in volle glorie horen, vooral als ze alle remmen los laat. Ze kan daarbij vertrouwen op een groovende rimtesectie die heel goed kan stuwen, maar op andere momenten voor een heerlijke laidback-sound zorgt. Aan de arrangementen is lang gewerkt en daarin kan de band veel variëren in gevoel, sound en instrumentatie. Dat hoor je bijvoorbeeld terug in een song als ‘Was it a Dream’, waarin de band voor het eerst elektronische beats in het geluid integreert.

Vertoningsdata
do 2 apr 20:45 Details Voorverkoop 23 nov
 

Becca Stevens

De carrière van singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens (1984) heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Ze heeft het vermogen om iedereen in de zaal te raken met loepzuivere vocale buitelingen. Ze ging van best kept secret naar gevestigde artiest. Toen ze in 2013 in een kleine bovenzaal van het North Sea Jazz Festival speelde, genoot de klassiek geschoolde zangeres alleen nog in kleine kring bekendheid om haar vernuftige nieuwe mix van meerstemmige indie-pop, jazz en Appalachen-folk.

Inmiddels heeft ze al over de hele wereld getoerd en samengewerkt met grote namen als Brad Mehldau, Jacob Collier, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy. Met het album Regina bewees Stevens definitief dat ze tot de belangrijkste nieuwe singer-songwriters gerekend moet worden. In het najaar van 2019 verschijnt een EP met een aantal nieuwe tracks, in opmaat naar het volwaardige nieuwe album Wonderbloom dat in maart 2020 zal uitkomen op Michael League’s label GroundUp Music met muziek in de lijn van avant-garde pop als Talking Heads en Feist.
Vertoningsdata
di 7 apr 20:30 Details Tickets
 

Maxi Jazz | (Faithless) DJ Set

LET OP: DIT CONCERT IS VERPLAATST VAN 2 NOV 2019 NAAR 11 APR 2020!

Maxi Jazz
is wereldberoemd geworden als de charismatische frontman van supergroep Faithless. Als een van de allergrootste dance acts stond Faithless in arena's en waren ze headliner op 's-werelds vetste mondiale festivals. Ze verkochten miljoenen albums en scoorden hits als 'God is a DJ', 'Insomnia' en 'We Come 1'. Totdat Maxi Jazz besloot om een punt te zetten achter Faithless om meer tijd in zijn band Maxi Jazz and the E-Type boys te stoppen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan...

Maxi Jazz draait met zijn Personal DJ Set vooral wat hij zelf te gek vindt, uiteraard zonder zijn Faithless-historie te verloochenen. Zijn set bestaat uit R&B, reggae, funk, soul, hiphop en natuurlijk minimaal 1 of 2 Faithless-knaller, met live vocalen. Music from the good old days. Dat Maxi Jazz nog steeds tot een van de grootste behoort, blijkt uit zijn succesvolle shows in de Benelux tijdens het 2018-festivalseizoen. En nu niet alleen op Glastonbury, Pinkpop en Werchter, maar ook in Victorie!

Wegens gezondheidsredenen is dit concert verplaatst naar 11 april. Reeds gekochte kaarten voor Maxi Jazz blijven geldig voor de nieuwe datum. Mocht deze datum niet uitkomen en wil je toch retourneren, verzoeken we je een mail te sturen naar info@podiumvictorie.nl.
Vertoningsdata
za 11 apr 20:45 Details Tickets
 

Suzan & Freek

Met hun tien eigen liedjes tellende debuutalbum Gedeeld Door Ons tonen Suzan & Freek aan dat ze muzikaal niet voor één gat te vangen zijn. Uiteraard ontbreken de hits Als Het Avond Is en Blauwe Dag niet. De overige acht liedjes hebben ook elk een heel eigen en origineel geluid. Op het debuutalbum bewegen Suzan & Freek zich met gemak over een enorm muzikaal speelveld.

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school in de Achterhoek, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is in eerste instantie een hobby. Onder de noemer ‘De Minuut’ posten zij filmpjes op Facebook, waarin eigen versies van bekende hits worden gespeeld. Dat slaat enorm aan en er ontstaat een fanbasis. De grootste kracht blijkt de manier waarop Suzan & Freek liedjes herkenbaar houden, maar ondertussen volledig naar hun eigen hand zetten. Voor ze het weten doen ze een uitverkochte clubtour tot aan de Randstad aan toe en is hun ster rijzende, zonder dat ze überhaupt eigen materiaal hebben.

Debuutsingle 'Als Het Avond Is' verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Een succes dat de inhoud van het debuutalbum danig heeft beïnvloed, zo stelt Freek. “Het maandenlange succes heeft ons de tijd gegeven om heel weloverwogen aan onze nieuwe muziek te werken. Er hoefde niet meteen een nieuwe single te komen, we hadden de rust om een zo divers mogelijk album te maken. Uit die rust kwam ook de keus om op ons debuut geen enkele cover te zetten. Gedeeld Door Ons bevat een verzameling eigen liedjes die heel goed laat horen wie we zijn en waar we voor staan.”
Vertoningsdata
do 16 apr 19:45 Details Tickets
 

FEUERENGEL: A Tribute To Rammstein

2019

LET OP: VOORVERKOOP START OP ZA 23-11 OM 10:00
Vrijwel iedereen die een Rammstein concert bezocht, ziet het unieke karakter van de band terug bij FEUERENGEL. Tijdens een concert van Rammstein in 1997 ontstond het idee om de band zo origineel mogelijk te kopiëren. Zo werd FEUERENGEL dé officiële Rammstein tribute band. Dat ze de nummers perfect konden kopiëren werd al snel duidelijk, maar ook de show is net zo explosief. Niet alleen toont de Nederlandse en Duitse pers interesse, ook Rammstein zelf pikte de band op. Dit leidde tot een uitnodiging om te komen spelen tijdens de uitreiking van de dubbel platina en gouden plaat voor de albums 'Sehnsucht' en 'Herzeleid'.

Verwacht een show vol met vlammenwerpers, vuurbogen, raketten, kruisbogen, explosieven en steengoede covers van één van de meest spraakmakende bands; Rammstein.

Vertoningsdata
za 18 apr 20:00 Details Voorverkoop 23 nov
 

Oi Va Voi

De Londenaren van Oi Va Voi maakten vanaf dag één indruk met hun unieke mix van Jiddische muziek, Balkan beats en Westerse dynamische ritmes. Het was tevens het begin van de carrière van zangeres KT Tunstall.

De elektronische klezmer band brak in 2003 door met het debuutalbum ‘Laughter To Tears’ en kreeg al een reputatie als 'must see' live-act. Tijdens een intensieve tour periode deed Oi Va Voi ook Nederland aan en stond o.a. in de Alpha op Lowlands.

Vorig jaar maakte de formatie na 9 jaar een comeback, en hoe! Met zangeres Zohara Niddam en een gloednieuw album Memory Drop viel alles op zijn plek. Zonder concessies te doen aan de ingrediënten die zo kenmerkend zijn voor het DNA van de band, is de muziek doorontwikkeld en dragen de teksten bovendien een relevante mondiale boodschap. Gevestigde favorieten en recente nummers zullen op donderdag 23 april te horen zijn.

Oi Va Voi!

Vertoningsdata
do 23 apr 20:45 Details Tickets
 

Marley75 door Rootsriders

De Rootsriders vieren in 2020 de 75e geboortedag van Bob Marley met een selectie van hun persoonlijke favorieten uit het rijke repertoire van de King of Reggae en natuurlijk de onmisbare klassiekers die iedereen uit volle borst mee kan zingen.

75 jaar na zijn geboorte is de grootste reggae artiest uit de geschiedenis ook voor Europa's beste Bob Marley coverband nog altijd een dankbare inspiratiebron. Zij zullen ook met deze nieuwe show laten zien én horen dat Marley's tijdloze liedjes ook vandaag nog altijd even relevant zijn als toen ze indertijd door Marley werden geschreven. Positive vibrations gegarandeerd!

Vertoningsdata
vr 24 apr 20:30 Details Tickets
 

Fleddy Melculy

2020
Een mallotige mix van brute hardcore, zwaarmetalen mokerriffs en stand-up comedy

Het verhaal van Fleddy Melculy mag gerust één van de opmerkelijkste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Wanneer brulboei Jeroen Camerlynck in 2016 de video van 'T-shirt van Metallica' online gooit, heeft hij geen flauw benul wat dit zou ontketenen. In een half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium. Nederland lust duidelijk pap van Fleddy (en andersom). Na het debuutalbum Helgië (2016) en talloze shows in binnen- en buitenland schoppen de heren het zelfs tot support van Guns N’ Roses.

Ze spelen festivals als Rock Zottegem, Graspop, Lokerse Feesten, Antwerp Metal Fest, Crammerock, Pukkelpop plat en al snel komt het tweede album ‘De Kerk Van Melculy’ uit. De inspiratie komt uit alledaagse dingen en wereldproblemen, zoals de Fiat Multipla. Katers. Ikea. Dat een potvis geen vis is. ISIS. Het drumspel van Lars Ulrich. Domme mensen. Gepensioneerden in de supermarkt. 

Het derde album pikt in het voorjaar van 2020 de draad op waar die na het tweede succesvolle album is gelaten: Fleddy Melculy is nu een echte rockster. Achternagezeten door horden groupies; badend in een luxeleven van geld, drank en drugs. Het resultaat is wellicht het hardste en meest agressieve album van de familie Melculy up to date, maar tegelijk ook de meest melodieuze en toegankelijke plaat tot nog toe. Klinkt heel vreemd hé, maar je zal wel horen wat we bedoelen.

Titel en releasedate volgen!
Vertoningsdata
vr 8 mei 20:00 Details Tickets
 

Lizz Wright

Soul, gospel, blues, jazz en R&B. Met haar diepe, warme stem die door The New York Times werd vergeleken met 'barrel-aged bourbon' weet Lizz Wright alle genres te kleuren met haar prachtige sound. Ze vertolkt de mooiste liedjes die deze aarde rijk is. Haar meest recente album 'Grace' bracht ze een ode aan de plek waar ze vandaan komt, het diepe Amerikaanse Zuiden. Nummers van Ray Charles, Allen Toussaint, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, K.D. Lang, Bob Dylan, Frank Perkins and Mitchell Parish passeren de revue, evenals opkomende artiesten zoals Rose Cousins en Birds of Chicago. 

De 39-jarige domineesdochter verdiepte haar talent van jongs af aan door het zingen van gospel. Op haar 22ste maakte ze naam in Amerika met haar Billie Holiday tribute tour en op haar 23ste tekende ze haar eerste platencontract. Haar eerste album ‘Salt’ was een feit. Het album belandde binnen no-time bovenaan de Billboard jazz-hitlijsten en haar single ‘Lean In’ stond zelfs in de zomer-playlist van president Obama.

Het album Grace is een hommage aan het Amerikaanse Zuiden waar Wright is opgegroeid en bevat veel invloeden van blues en gospel. Het werd geproduceerd door Americana icoon Joe Henry en won zelfs de New York Times ‘Album of the Year Award'. Inspiratie haalde Wright onder andere uit de in 2015 verschenen documentaire 'What Happened, Miss Simone', waar Nina Simone in een interview verklaart: 'It’s the duty of an artist to respond to the times.' 
Vertoningsdata
wo 13 mei 19:45 Details Tickets
 

Raul Midón

Gepaard met zijn akoestische gitaar en zuivere stem heeft Raul Midón al over de gehele wereld harten weten te veroveren met zijn soul/jazz sound. Zijn fanbase gaat dan ook van San Francisco tot India en van Amsterdam tot Tokio. ‘The Guardian’ schreef ooit: ‘Midón heeft een prachtige stem, mooie intonatie waarmee hij zowel passie als liefde spreekt en de man kan zingen’!

Sinds hem als kind verteld is dat hij door zijn blindheid ‘niks zou kunnen’ heeft hij er zijn doel van gemaakt om mensen het tegendeel te bewijzen door zijn teksten te schrijven op basis van wat hij hoort, voelt en aanraakt.

Inmiddels heeft hij al 10 studio albums uitgebracht en samengewerkt met artiesten als; Herbie Hancock, Stevie Wonder en Bill Withers. Daarnaast heeft hij bijdragen geleverd aan platen van Snoop Dogg, Queen Latifah en de soundtrack van ‘She Hate Me’ van Spike Lee uit 2004.
Vertoningsdata
di 19 mei 19:45 Details Tickets
 

Wolfmother

De iconische Australische rockband Wolfmother komt naar Podium Victorie

In 2005 schudde de Australische band Wolfmother de muziekwereld wakker met een verpletterend zelfgetiteld debuutalbum. De single ‘Woman’ werd beloond met een Grammy for ‘Best Hard Rock Performance’. Aangevoerd door de charismatische frontman Andrew Stockdale serveert Wolfmother een stevige portie sixties en seventies georiënteerde rock, geinspireerd op bands als Black Sabbath, Pink Floyd en Led Zeppelin.

De band maakte een onuitwisbare indruk op festivals als Coachella, Lollapalooza, Reading and Leeds, en stond samen op het podium met rock iconen als Aerosmith en AC/DC. Het laatste Wolfmother-album ‘Victorious’ stamt uit 2016 en werd opgenomen in de Henson Studios met dubbel Grammy Award winnend producer Brendan O’Brien (Pearl Jam, Soundgarden, Bruce Springsteen). Kenners noemen ‘Victorious’ het beste album tot nu toe.

Stockdale bracht in 2018 zijn tweede soloalbum ‘Slipstream’ uit, waarvan hij met Wolfmother ook nummers speelt.

Als een van de grote rock acts van het decennium komt, wordt het zweten, springen en meebrullen tot je erbij neervalt. Deze mag je wat ons betreft niet missen!
Vertoningsdata
wo 20 mei 20:45 Details Tickets
 

Malford Milligan & the Southern Aces

Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul-iconen als Otis Redding en Al Green.

De muziek van Malford Milligan laat zich het beste omschrijven als ‘Soulful Americana’. In zijn vroege jaren trad hij veel op in de regio Austin en richtte hij met de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan’s Double Trouble de Texaanse all-star band Storyville op, samen met gitaristen David Grissom (John Mellencamp, Joe Ely, Dixie Chicks) en David Holt (Mavericks). De band behaalde grote successen met hun albums “Bluest Eyes” (1994), “A Piece Of Your Soul” (1997) en “Dog Years” (1999).

Door deze successen werd Milligan een gewilde sessiezanger en werkte / tourde hij samen met artiesten als Eric Johnson, Marcia Ball, Alejandro Escovedo, Sue Foley, Toni Price, Chris Smither en vele anderen. Na deze periode kwam hij in contact met de Nederlandse Jack Hustinx, bekend als frontman en oprichter van de succesvolle band Shiner Twins. Samen schreven zij aan het door Hustinx geproduceerde album “Sweet Cherry Soul” dat als The Malford Milligan Band in 2002 uitgebracht werd. Door de jaren heen hebben de twee veel opgetreden in Nederland en in Austin. In de tussenliggende jaren zijn Milligan en Hustinx altijd blijven schrijven, de vriendschap resulteerde in 2015 dan ook in een nieuwe samenwerking; Milligan schreef mee en was te horen op het album “Over Yonder” van Jack Hustinx & The Southern Aces. Het album,
voor een groot deel opgenomen in Austin, ontving lovende kritieken.

Recent bundelden Milligan en Hustinx de krachten voor project “Malford Milligan & The Southern Aces”. De band bestaat uit Jack Hustinx (gitaar), Roel Spanjers (piano-orgel-accordeon - o.a. JW Roy en Luther Allison), Eric van Dijsseldonk slide-gitaar - o.a. Erwin Nijhoff en JW Roy), Nicky Hustinx (drums - o.a. Fink, Dotan en Eefje de Visser) en Roelof Klijn (bas - o.a. Shiner Twins en Dede Priest). Ook heeft Milligan de Nederlandse zanger en songwriter J.W. Roy weten te strikken voor een duet.

Vertoningsdata
vr 22 mei 19:45 Details Tickets
 

Hackensaw Boys

Americana in haar rauwste vorm! Met hun nieuwe EP A Fireproof House Of Sunshine op zak komt rootsband Hackensaw Boys (USA) op zondag 24 mei naar Alkmaar.

Het verhaal begint in 1999 in Charlottesville, Virginia, wanneer gitarist David ‘Shiner’ Sickmen en zijn vrienden zich op de Americana-muziek storten: een mix van alternative country, bluegrass, folk en blues. Maar dan wel met een flinke dosis punk-attitude. Vanaf dat prille moment laat de band er geen gras over groeien. Zoals het vele Amerikaanse muzikanten betaamt, is de instelling er één van niet lullen maar poetsen, en gaat de groep vrijwel direct op tour. Theaters, barretjes, straathoekjes, steegjes en later de betere clubs en festivals zoals Bonnaroo en Pukkelpop; Hackensaw Boys speelt overal en wint steeds meer zieltjes. Niet in de laatste plaats door hun creativiteit als het gaat om hun instrumentarium: een Buick werd ingeruild voor een contrabas en omdat de band geen standaard drummer wilde hebben, creëerde men de ‘charismo’: een van oud hout, afval en conservenblikken vervaardigd geheel dat met brushes en lepels bespeeld wordt, en waaraan tijdens het touren nieuwe onderdelen, bijvoorbeeld een fietsbel, aan toegevoegd worden.

Op die punk-manier wordt het schrijven van nieuw repertoire ook benaderd: de band voegt tijdens shows spontaan nieuwe stukjes toe, slaat aan het jammen. Helaas heeft die rusteloosheid ook gevolgen voor de line-up, die allesbehalve continuïteit kent. Hackensaw Boys is in de 20 jaar dat de groep bestaat altijd een duiventil geweest, maar ook dát aspect maakt de band interessant. Het is een soort oer-benadering van muziek maken, hetgeen terug te horen is in de sound. 20 jaar non-stop de wereld rond touren heeft 8 albums en nu een 4e verse EP opgeleverd, vele nieuwe bandleden met David Sickmen als enige constante, maar altijd is er die ouwe, trouwe, rauwe sound van Americana in haar puurste vorm, van een groep die niet van ophouden weet. Nee, die band is niet stuk te krijgen, geheel in lijn met de titel van haar nieuwe EP.
Of, zoals Sickmen het zelf uitdrukt: ‘It’s not about the past 20 years we put in, it’s more about the next 20 years we want to put in.”
Vertoningsdata
zo 24 mei 19:30 Details Tickets
 

The Bruceband

Dé nummer 1 Bruce Springsteen tribute band The Bruceband komt naar Victorie met hun 'Born To Run' tour.

In 2020 pakt The Bruceband de handschoen op om een integrale uitvoering van Born To Run te brengen. Uiteraard komt ook het overige repertoire van Springsteen ruim aan bod. Het beloofd een waardig Bruce Springsteen tribute te worden met een breed scala van zijn nummers met als rode leidraad het album 'Born To Run'.

The Bruceband bestaat al ruim 10 jaar en is inmiddels een begrip bij de Bruce Springsteen kenners in binnen-en buitenland. 

Het streven van de band is om een show neer te zetten zoals je dat bij Bruce Springsteen en zijn E-Street band ook kunt verwachten. De bandleden zijn perfect op elkaar ingespeeld en de energie en het enthousiasme straalt bij elke van show van het podium af. ’Plezier maken en 3 uur lang alles geven is het motto’. De band ziet het als een groot compliment dat ze regelmatig te horen krijgen dat hun optreden dichtbij het origineel komt. Met een vaste schare fans in het kielzog spelen ze alle podia in Nederland en België plat en proberen ze het Springsteen evangelie over te brengen.
Vertoningsdata
vr 19 jun 20:15 Details Voorverkoop 23 nov
 

Robert Jon & The Wreck

Let op! De voorverkoop start op donderdag 10 oktober om 10:00 uur!

Robert Jon & The Wreck is niet zomaar Southern Rock


De band geeft een eigen draai aan dit genre, met meer soul en meer blues. Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden en kort daarna doet de harmonieuze samenzang en gitaar je weer aan The Allman Brothers denken.

Live is de band een absolute sensatie. Bezoekers van het Moulin Blues Festival kunnen erover meepraten. Ze speelden binnen een mum van tijd de hele tent plat. Zelf vat de band uit Orange County, Californië, hun muziek in drie woorden samen: ‘Music, Miles and Whiskey’. Een absolute aanrader voor liefhebbers van The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, Blackberry Smoke, The Marcus King Band en Nathaniel Rateliff and the Night Sweats!

Tijdschema
19.30 Deur open
20.00 Aanvang
Tijden onder voorbehoud
Vertoningsdata
vr 26 jun 20:00 Details Tickets
 

Shary-An

Toen ze klaar was met de middelbare school, stond Shary-An op een kruispunt: ze zou óf psychologie gaan studeren, óf verder in de muziek. Ze besloot zich in te schrijven voor een opleiding, maar nog één keer mee te doen met een talentenjacht en schreef zich in voor het eerste seizoen van The Voice of Holland. Hoewel Shary-An in de halve finale afviel, werd dat grappige, uitgesproken meisje met haar vlechten en grote bril niet alleen door coach Angela Groothuizen, maar ook door heel Nederland in het hart gesloten.

Ze sleepte een platendeal binnen en bracht een rits singles uit. In hetzelfde jaar verscheen haar eerste album 'Love Me For Who I Am'. Drie jaar later werd dat opgevolgd door de EP 'Good Girl'. Haar radiodoorbraak kwam met het nummer 'Never Played The Bass'. Ondertussen deed Shary-An versneld een opleiding aan de Popacademie en maakte die netjes af. Daarnaast zette ze haar eerste stappen op presentatiegebied als ‘Music Master’ in het tv-programma Music Academy. Buiten de schijnwerpers gaf ze muziekles op basisscholen in achterstandswijken.

Met haar album 'Project Me' uit 2017 kwam Shary-An terug na een aantal jaren radiostilte. Een droom ging in vervulling want een eigen clubtour volgde. Eind 2018 stond ze in het voorprogramma van Nielson tijdens zijn tour. 

Vanaf oktober 2019 maakt Shary-An haar musicaldebuut in de musical Lazarus, David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk. Daarnaast is Shary-An een van de kandidaten in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.
Vertoningsdata
za 10 okt 20:00 Details Tickets