Club Pussycat, What's New? - The Visual, Evil Empire Orchestra & Wies
The Visual
The Visual is een Amsterdamse band bestaande uit songwriter Anna van Rij, toetsenist Timon Persoon en drummer Tim van Oosten. De band gooide hoge ogen op Noorderslag en heeft veel goede (inter-)nationale reviews gekregen. The Visual vertolkt liedjes die net zo scherp berusten op sfeer en stilte als een fraaie melodie, waarbij de expressieve stem van Van Rij het absolute aandachtspunt vormt. Op vloeibare wijze schakelt ze van warm naar kil; soms vol smacht en verleiding, anderzijds onderkoeld en somber. Zonder het experiment te schuwen maakt The Visual vastgeroeste ideeën over identiteit, geaardheid en menselijke relaties met de grond gelijk.

Evil Empire Orchestra
Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. De componenten? De ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van frontvrouw Kimberly Dhondt en de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band. Evil Empire Orchestra staat dit jaar op 'Ik zie U graag', een festival met geweldig Belgisch talent en speel tevens in de Mezz binnenkort. 

WIES
De kersverse Nederpop-act WIES (met Jeanne Rouwendaal) heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band amper een half jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en Tivoli Vredenburg en wonnen de bandleden de Amsterdamse Popprijs 2018. 


do 4 apr 20:30 - 01:00 Kleine Zaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden