The Grand East
Drie broers, geboren tijdens de beroemde, beruchte en verhitte jaren 80 van Colombia met een gedeelde voorliefde voor 70’s rock ’n roll.

Na een verhuizing naar Nederland, settelen de gebroeders Zwart zich definitief in Utrecht. De stad waar zij tevens hun drummer vinden. Het vierde bandlid dat de cirkel rondmaakt.

In oktober 2013 releast de band zijn debuutalbum Relief, Be Around the Bend, gevolgd het goed ontvangen If We’re Losing Everything in maart 2016. Vasthoudend aan een 3-jaarlijkse album cycle verschijnt in het voorjaar van 2019 een gloednieuw album.

Dit derde album draagt de titel Orbiter: een ode aan de eeuwige reis als muzikant en tijdelijke passant van deze kosmos zijnde. Daarnaast laat de titel ook de liefde van de bandleden voor het Sci-Fi genre doorschemeren. Orbiter bevat negen sterke rock songs, geproduceerd door Pablo van de Poel (zanger en gitarist van DeWolff).

Op Orbiter worden de individuele krachten van de bandleden gebundeld die tezamen COPPERSKY’S authentieke sound vormen. De rijke, diepe stem van lead zanger Erik Zwart doet met vlagen denken aan zangers als Eddie Vedder en Bruce Springsteen. Zijn poëtische teksten spreken tot verbeelding. Aan zijn zijde staan gitarist Marty Zwart, die door Neil Young en Pete Townshend geïnspireerde rock riffs speelt en basgitarist Robert-Jan Zwart, ogenschijnlijk geboren uit een romance tussen John Entwistle en John Paul Jones. De broers worden bijgestaan door Ray Murphy op drums, die speelt met de spirit van Keith Moon.
za 23 mrt 20:00 - 00:00 Kleine Zaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden